Ett äpple om dagen….

nytt.apple

 

Ett äpple om dagen håller doktorn borta, brukar man ju säga. Ännu bättre blir det om du inte skalar äpplet, innan du äter det, för i skalet sitter många av nyttigheterna.

1. Fettreducerande. Äppelskalet innehåller, enligt en studie gjord på University of Iowa, en fettreducerande komponent , ursolic syra, som bränner kalorier samtidigt som den hjälper dig att bygga muskelstyrka. En studie på möss visade att även om testgruppen fick mer mat, än de jämförande mössen, så lade de, som fick ursolic syra, inte på sig lika mycket vikt, som de andra. Ursolic syran såg också till att hålla blodsockernivåerna på en normal nivå.

2. Skyddar lungorna. Äppelskal innehåller även en komponent som heter quercetin vilken sägs kunna skydda dina lungor. En undersökning, gjord på Maryland Medical Center, visar att quercetin agerar på samma sätt som antihistamin, är antiinflammatoriskt och gör att du kan andas lättare.

3. Laddat med vitaminer. I äpplets skal hittar du vitamin A, C och K som tillsammans med mineraler, som kalcium, kalium och fosfor, skyddar nerver, hjärna, hud, benstomme och hjärta.

Man får inte glömma bort att det ju också är väldigt gott att äta äpplen.