Bjärebönderna har börjat sätta potatisen!

potatisbonder.small sattpotatis

När den första potatisen kommer skall du äta den med andakt. Bjärebönderna, runt Båstad, har just börjat sätta det som skall bli utsökta färskisar till midsommar. Idag går ju det mesta på löpande band, hanteras av datorer, mejlas och sms:as dit det skall på bråkdelen av en sekund…….men just när det gäller den goda maten sköts den fortfarande av människohänder. Åkern är nyplöjd. Sättpotatisen är framtagen och står vid kanten av åkern i trälårar. Flitiga bönder sätter sig sedan i ett hemmabyggt skjul bakom traktorn och droppar ner potatisen för hand i jorden. Varje liten knöl behandlas med kärlek för att den skall smaka så gott som det någonsin går när det är dags. Tack kära ” pärebönder ” jag skall tänka på er vid varje tugga när det är dags!