Vitlök i förkylningstider!

vitlok

Vitlök innehåller ämnet allicin som stimulerar vårt immunförsvar, det ökar aktiviteten av de vita blodkropparna så de kan ta hand om och bryta ner förkylnings- och influensavirus. Vitlök dödar med nästan 100 % effektivitet det mänskliga rhinoviruset som orsakar vanlig influensa.

Allicin frigörs då du skär, hackar, krossar eller tuggar färska vitlöksklyftor. Ett knep är att göra vitlökshonung. Bryt isär tre vitlökar i klyftor och lägg dem i en mindre syltburk. När klyftorna når upp till kanten kan du hälla över honung som fyller allt luftmellanrum. Förslut burken väl och låt den stå i några dagar. När du känner att en förkylning börjar kittla i halsen är det bara att ta en matsked vitlökshonung som långsamt får lena svalget. Ju längre honungen och vitlöken får umgås i burken desto effektivare blir elixiren. Naturens eget medicinförråd.