Sötpotatis, supernyttig mat!

swete.potatoeSötpotatis är billig och supernyttig mat som innehåller lite socker och massor med fibrer, den ger mycket energi och rekommenderas ofta i dietsammanhang.

Sötpotatisen är en stor källa av C-vitamin ( för immunsystemet ), E-vitamin ( skyddar bland annat din hud från för tidigt åldrande ), vitamin B6 ( bra för hud och hår ), vitamin A ( bra för syn och motverkar infektioner  ). Den innehåller också vitamin D ( solskens-vitaminet som får dig att må bra även på vintern ).

I sötpotatis finns även många mineraler som är viktiga för oss såsom kalium, kalcium, magnesium och järn. Innehållet i denna härliga potatis har positiva effekterna på din hjärnverksamhet och lär hjälpa till i skyddet mot hjärtsjukdomar, stroke, stress, ger motståndskraft mot infektioner, astma, artrit ( ledinflammation ) och mycket mer.

Till på köpet är sötpotatisen god att äta. Prova den någon gång.