05/30/14

Marcus öppnar restaurang i Stockholm

marcus

Kändiskocken Marcus Samuelsson har sedan länge sin karriär i New York, där han bland annat driver krogen Red Rooster i Harlem som har president Barack Obama bland sina gäster. I Stockholm öppnar Marcus sin nya restaurang ” Kitchen and Table ” på Clarion Hotel Amaranten, Kungsholmen.

05/26/14

Kina, världens största rödvinskonsument

druvor.bloggen

Under 2013 konsumerade Kina 1 865 miljoner flaskor rött vin. Det är en ökning med 136 procent de senaste fem åren och gör landet till världsledande rödvinsdrickare. Över 80 procent av allt vin som dricks i Kina är tillverkat i landet. Men vinimporten växer i takt med kinesernas vinintresse. På bara 6 år ökade importen med 700 procent. Med Frankrike och Italien efter sig kan nu Kina titulera sig som världens största rödvinskonsument./Vinexpo.

05/16/14

Dekora presenterar rykande färskt kökskakel!

dekora.twenties.2Kakel- och klinker grossisten Dekora i Anderstorp ligger alltid i framkant och presenterar nu rykande heta kakelplattor för köket. Allteftersom vi reser mer runt Jorden tar vi till oss av hur folk i andra länder inreder. Kärleken till  ”etnisk ” inredning kvarstår. Spännande mönster. Sättet att göra golv och vägg levande. Dekora presenterar nu nya serier med kakelplattor som ger köket en extra knuff. Tipset är så hett att transporten fortfarande är på väg till lagret.

På bilden ser vi ” Twenties ” som fungerar både på vägg och golv. Här är alla motiv mixade men du kan också sortera ut de mönster som tilltalar dig mest. Formatet är 20 x 20.

 

05/7/14

Nespresso möter gastronomi i världsklass

nespresso.kopp

Nespresso tar sin kaffeexpertis till Bocuse d’Or Europe 2014

Sedan 2008 har Nespresso varit officiellt kaffe och en av de största sponsorerna till Bocuse d’Or. I samband med att den europeiska uttagningen, Bocuse d’Or Europe 2014, kommer till Stockholm öppnar företaget L’Atelier Nespresso – en unik gourmetsatsning ledd av Michelin-kocken Mauro Colagreco och världens bästa sommelier Paolo Basso samt renommerade kockar som Melker Andersson och andra gästkockar. Genom partnerskapet skapas en naturlig koppling mellan kaffe och gastronomi i världsklass.

05/1/14

Lindegrens och rödkullorna

lindegren.signdavid.o.kullorna.2

David och Lina Lindegren, i Sinarpsdalen utanför Båstad, fick i år mottaga Gastronomiska Akademiens diplom för ” att med ekologisk uppfödning, eget slakteri, gårdsbutik och omfattande folkbildning räddar rasen rödkulla. ”

Det är nio år sedan David och Lina Lindegren flyttade till gården i Sinarpsdalen. Då var marken utarrenderad och båda pendlade till jobb på var sitt håll. David var trött på att sitta i kontorsstolen och funderade på hur gården kunde användas som bas för en verksamhet på hemmaplan.

Grannens djurhållning med rödkullor och utedrift var en stor inspiration. När han sen gav Lindegrens en ko i bröllopspresent var det klippt. David sa upp sig för att satsa på lantbruket. De första åren var all fokus på att få driften att fungera, kombinerat med försäljning till privatkunder i liten skala. 2010 blev Lindegrens delägare i Bassholma slakteri. Året efter öppnades gårdsbutiken. 2012 kompletterades verksamheten med matvandringar. 2013 invigs den nya butiken med egen chark, styckning och hängmörning.

Lindegrens har skaffat sig ett gott namn hos kockeliten. Rödkulla ger ett mört och smakrikt, lagom melerat kött.