02/20/14

En touch från förr

01.view.kitchen.lowestNär du söker romantiska kök hamnar du ofta i en lätt nostalgisk miljö. De flesta köksföretag har modeller allt från det strama minimalistiska till det lite mer utbroderade. Kvänum har här en lucka som passar för dig som vill leva i nuet men ändå ha en fot kvar i gårdagens charm. Klicka på magasinet, längst upp på sidan ett,  så kan du läsa hela reportaget.

02/18/14

Rätt verktyg underlättar

10.stove.lowestSom i alla andra sammanhang underlättar det med rätt verktyg. Iduktionshällen speedade upp farten i elspisfamiljen men många föredrar gasspis och till den kanske man skall satsa på lite läckra kastruller och pannor. Gör köket till en skönhetsupplevelse medan du ändå håller på. Mer om spisar och andra redskap, kan du läsa i The Magazine. Klicka på magasinet, överst i bloggen, så kommer du automatiskt in i det senaste numret där du kan bläddra dig fram bland  spännande reportage

02/17/14

Frikassé på marulk, hummer, pilgrimsmussla och Karl-Johans svamp i hummersås

03.dish.2.lowest

Återigen en fiskrätt av matgurun Leif Mannerström.
Både marulk och Karl-Johan passar bra till hummersås. En bra hösträtt. På bilden syns, förutom det redan nämnda, både bondbönor, trattkantareller, brysselkål, backtimjan och krondill.
Hummersås: Rosta hummerskal hårt i ugnen i ca 180 grader i 40 minuter. Krossa dem i mortel och koka i rymlig kastrull tillsammans med stekta rotsaker, lök, vitlök och tomatpuré. Sila och reducera till lagom styrka. Tillsätt madeira och cognac och till sist lika mkt grädde som hummerfond. Koka ner till lagom konsistens. Smaka av med ny sprit, salt och peppar.
02/14/14

Detta lantkök är en mix av gammalt och nytt.

01.kitchen.big.country.lowest

Köket är det mest besökta rummet i hemmet, en naturlig samlingsplats för matlagning, frukost, lunch, middag eller kanske en kvällsvickning. Trevliga samtal, ungarnas läxläsning. Köket tar hand om dig när du som mest behöver det. I vårt magasin ” The Magazine ” vill vi inspirera dig och informera dig om nytt och gammalt, allt du kan göra för att få det ännu mysigare hemma.
Återvunnet tegel. En takkrona köpt på sommarauktion. Öppet upp till andra våningen. En specialgjord fläktkåpa i koppar. Överskåpen är i ek och köpta från Marbodal, de har innerbelysning och luckor med blyinfattade glas. Även om inredningen har vibbar från förr så är alla maskiner nya med ugn, kyl och frys från Electrolux. Du kan läsa mer om detta härliga kök i magasinet allra överst i bloggen.