Grillade persikor med bourbon smörsås!

grillade.persikor

Jag tycker att vi gör ytterligare en läcker och snabbt fixad dessert. Den här rätten är lätt att sätta ihop samtidigt som den ser mycket imponerande och smaklig ut på tallriken.

Ingredienser:

2 st mogna persikor ( valfritt att skala )

2 matskedar smör

1/4 kopp  ( en dryg halvdeciliter ) farinsocker

1/4 kopp Bourbon

1/2 tesked kanel

En nypa salt

Valfritt att toppa med vispad grädde eller vaniljglass

Så här gör du:

Skala persikorna, om du så önskar, skär dem sedan i halvor och ta bort kärnorna. Lägg halvorna åt sidan på en tallrik i väntan på grillen.

Blanda smör, farinsocker, bourbon och kanel i en kastrull satt på medelvärme. Värm och rör om tills sockret helt har löst upp sig och såsen är het och bubblande. Häll såsen i en liten kanna i väntan på servering.

Grilla persikorna på en het, oljad grill i ca 3 till 4 minuter, lägg sedan upp dem i separata skålar och häll över bourbon smörsåsen. Toppa med vaniljglass eller en klick vispgrädde. Dekorera med lite citronmeliss.